12 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα καλοκαιρινά ταξίδια παρά το υψηλό κόστος ταξιδιού

12 τρόποι για να εξοικονομήσετε χρήματα στα καλοκαιρινά ταξίδια παρά το υψηλό κόστος ταξιδιού

14 Ιουλίου, 2023 0 By admin
Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να ρίξουν τον προϋπολογισμό σας, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε το κόστος στο επόμενο ταξίδι σας. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές και στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χρήματά σας.


Συμβουλές για εξοικονόμηση χρημάτων σε αεροπορικά ταξίδια και ξενοδοχεία

1. Κάντε κράτηση για τις πτήσεις σας εκ των προτέρων

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μόνο περιορισμένο αριθμό θέσεων σε δημοφιλείς πτήσεις σε χαμηλές τιμές. Αυτές οι προσφορές συχνά εξαντλούνται γρήγορα, επομένως είναι σημαντικό να κλείσετε την πτήση σας το συντομότερο δυνατό. Μην ανησυχείτε αν περιμένετε – μερικές φορές αυτές οι πτήσεις δεν γίνονται κράτηση και μπορείτε να βρείτε προσφορές της τελευταίας στιγμής.

2. Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες του ταξιδιού σας

Αποφύγετε να πετάτε τις ημέρες αιχμής του ταξιδιού, όπως οι αργίες. Οι καλύτερες προσφορές για ταξίδια μπορούν να βρεθούν Τρίτη έως Πέμπτη ή Παρασκευή βράδυ έως Κυριακή πρωί. Μπορείτε επίσης να μειώσετε το κόστος πετώντας αργά το βράδυ. Η εποχικότητα, οι διακοπές, τα μεγάλα γεγονότα και ο καιρός μπορούν επίσης να προκαλέσουν διακυμάνσεις στις τιμές των δωματίων του ξενοδοχείου.

3. Χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών

Μια μηχανή αναζήτησης ταξιδιών όπως το Google Flights ή το Kayak μπορεί να σας βοηθήσει να συγκρίνετε τιμές από διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες. Οι Πτήσεις Google διαθέτουν μια λειτουργία ειδοποίησης τιμής που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την τιμή μιας πτήσης και να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν αλλάζει η τιμή.

4. Χρησιμοποιήστε ταξιδιωτικό πράκτορα

Αν και μπορεί να φαίνεται παλιομοδίτικο, ένας ταξιδιωτικός πράκτορας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τις καλύτερες προσφορές για πτήσεις, ξενοδοχεία και άλλα ταξίδια. Συνήθως δεν χρεώνεστε επειδή ο ταξιδιωτικός πράκτορας λαμβάνει προμήθεια από την αεροπορική εταιρεία. Μπορούν επίσης να βρουν πτήσεις με έκπτωση συνεργαζόμενοι με εταιρείες ενοποίησης (εταιρείες που αγοράζουν τεμάχια θέσεων με έκπτωση).

5. Πληρώστε με πόντους

Οι τακτικές αγορές σε μια πιστωτική κάρτα ταξιδιού μπορούν να σας κερδίζουν πόντους και μίλια κάθε φορά που σαρώνετε. Μπορείτε να γυρίσετε και να εξαργυρώσετε τις ανταμοιβές σας για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και άλλα έξοδα ταξιδιού. Απλώς να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξοικονομήσετε αρκετές ανταμοιβές για ταξίδια. Μπορείτε επίσης να κερδίσετε πολλούς πόντους εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας την κάρτα με ένα εφάπαξ μπόνους εγγραφής.

6. Εγγραφείτε σε πρόγραμμα συχνών επιβατών

Τα προγράμματα συχνών επιβατών σάς ανταμείβουν που πετάτε με μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ή ομάδα αεροπορικών εταιρειών. Τα καλύτερα προγράμματα επιβράβευσης αεροπορικών εταιρειών σάς επιτρέπουν να κερδίσετε μίλια για το ταξίδι σας και να εξαργυρώσετε αυτές τις ανταμοιβές για πτήσεις. Μπορείτε επίσης να εξαργυρώσετε μίλια για μπόνους ή αναβαθμίσεις τροφίμων και ποτών.

7. Επωφεληθείτε από ειδικές εκπτώσεις

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν μειωμένους ναύλους σε ηλικιωμένους. Η απαίτηση ηλικίας για αυτούς τους μειωμένους ναύλους ποικίλλει ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία, αλλά συνήθως είναι άνω των 65 ετών. Η British Airways προσφέρει εξοικονόμηση πτήσεων για μέλη της AARP. Ορισμένοι αερομεταφορείς — συμπεριλαμβανομένων των Alaska Airlines, American Airlines και Delta Air Lines — προσφέρουν εκπτώσεις στρατιωτικών ταξιδιών σε ενεργά μέλη υπηρεσίας σε ορισμένες αγορές. Εάν είστε φοιτητής, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις που προσφέρουν αεροπορικές εταιρείες όπως η Lufthansa και η Qatar Airways. Και η United Airlines προσφέρει έκπτωση 5% σε ταξιδιώτες 18 έως 23 ετών που κάνουν κράτηση στην εφαρμογή United.

8. Πετάξτε με μια οικονομική αεροπορική εταιρεία

Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν χαμηλότερους ναύλους από τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, αλλά ενδέχεται να χρεώνουν επιπλέον για χρεώσεις αποσκευών, γεύματα και εκχώρηση θέσεων.

9. Εγγραφείτε για ειδοποιήσεις μέσω email από αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και ταξιδιωτικούς ιστότοπους

Οι αεροπορικές εταιρείες, οι ιστότοποι ξενοδοχείων και ταξιδιών συχνά στέλνουν ειδοποιήσεις μέσω email για ειδικές προσφορές και προσφορές.

10. Σκεφτείτε να πετάξετε σε άλλο αεροδρόμιο

Όταν πετάτε σε μια μεγάλη μητροπολιτική περιοχή με πολλά αεροδρόμια, ο ναύλος μπορεί να είναι φθηνότερος σε ένα αεροδρόμιο από ένα άλλο. Ελέγξτε εναλλακτικά αεροδρόμια και δρομολόγια όταν επιλέγετε τιμή εισιτηρίου.

11. Ταξιδέψτε εκτός εποχής

Μπορείτε να βρείτε φθηνότερες πτήσεις, φθηνότερα ξενοδοχεία και λιγότερο κόσμο ταξιδεύοντας εκτός εποχής.

12. Φωτιστικό πακέτου

Όσο λιγότερες αποσκευές φέρετε, τόσο λιγότερα τέλη αποσκευών μπορεί να χρειαστεί να πληρώσετε – ειδικά για διεθνείς πτήσεις.


Τι έπεται?

Τα αεροπορικά ταξίδια μπορεί να είναι ακριβά, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μειώσετε το κόστος. Η εξοικονόμηση χρημάτων σε άλλους τομείς μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να βάλετε λίγο περισσότερα μετρητά στην τσέπη σας για μελλοντικά ταξίδια.

Το να δουλέψετε ένα ταξιδιωτικό ταμείο στον προϋπολογισμό σας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αφήσετε λίγο στην άκρη, ώστε να μην χρειαστεί να βγάλετε πολλά χρήματα ταυτόχρονα.


Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Brad Hanson είναι ανώτερος συντάκτης στο Credit Karma. Η 30ετής εμπειρία του στον έντυπο και τα ψηφιακά μέσα περιλαμβάνουν εργασία στους Los Angeles Times-Washington Post News Service, Trucks.com και Polyvore. Μόλις πριν από λίγο… διαβάστε περισσότερα.