Τι είναι η ανταγωνιστική αμοιβή;  |  Διαισθητικό πιστωτικό κάρμα

Τι είναι η ανταγωνιστική αμοιβή; | Διαισθητικό πιστωτικό κάρμα

29 Ιουνίου, 2023 0 By admin
Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Αν ψάχνετε για δουλειά, πιθανότατα θα συναντήσετε τις λέξεις “ανταγωνιστική αμοιβή” στον τομέα των προσλήψεων. Αν και αυτές οι δύο λέξεις ακούγονται ελκυστικές για άτομα που θέλουν να αυξήσουν τις δυνατότητες κερδών τους, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα.

Για να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε τον όρο και τι σημαίνει για εσάς, θα εξετάσουμε τον ορισμό της ανταγωνιστικής αμοιβής, λεπτομέρειες σχετικά με το τι μπορούν να περιλαμβάνουν τα ανταγωνιστικά πακέτα αποζημίωσης και συμβουλές για το πώς να ζητήσετε ανταγωνιστική αμοιβή.Τι είναι η ανταγωνιστική αμοιβή;

Όταν πρόκειται για αποζημίωση, η ετικέτα «ανταγωνιστική» αναφέρεται σε αμοιβή που είναι συγκρίσιμη ή καλύτερη από την αγοραία αξία της θέσης.

Στο HR, ένας ανταγωνιστικός μισθός είναι το μέσο ποσοστό αγοράς για τον ρόλο συν ένα ποσοστό αυτού του ποσοστού. Αυτό το ποσοστό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τη φιλοσοφία αποζημίωσης της εταιρείας.

Σημαίνει επίσης ότι η αποζημίωση είναι ανταγωνιστική με ό,τι προσφέρουν άλλες εταιρείες σε παρόμοια θέση στον ίδιο κλάδο και γεωγραφική περιοχή.

5 Παράγοντες που Καθορίζουν την Ανταγωνιστική Αμοιβή

Η αγοραία αξία μιας θέσης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με διάφορους παράγοντες όπως η βιομηχανία και η τοποθεσία, επομένως είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αποζημίωση μπορεί να ποικίλλει και δεν είναι απαραίτητα ένα συγκεκριμένο ποσό.

Ακολουθεί μια ανάλυση των παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την αποζημίωση.

Τι-καθορίζει-ανταγωνιστική-αποζημίωσηΣχήμα: Τι καθορίζει την ανταγωνιστική αμοιβή

1. Τίτλος εργασίας

Όταν προσπαθείτε να καθορίσετε έναν ανταγωνιστικό μισθό, ο ίδιος ο ρόλος θα έχει συχνά βασικά ποσοστά αγοράς. Χρησιμοποιήστε αξιόπιστους βιομηχανικούς πόρους όπως π.χ Γραφείο Στατιστικών Εργασίας Για να υπολογίσετε τα ποσοστά αποζημίωσης για τον ρόλο σας.

Μόλις έχετε μια ιδέα για το μέσο επιτόκιο της αγοράς, χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό ως οδηγό για να αξιολογήσετε την ανταγωνιστικότητα των μισθών. Να θυμάστε ότι το εύρος μισθών μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον ρόλο, επομένως βεβαιωθείτε ότι αναφέρεστε στον ακριβή τίτλο εργασίας όταν κάνετε την έρευνά σας.

2. Επίπεδο εμπειρίας

Οι περισσότερες θέσεις θα προσφέρουν αμοιβή ανάλογη με το επίπεδο εμπειρίας σας ή την εμπειρία που απαιτείται για τη δουλειά. Είτε ο ρόλος είναι βασικός, μεσαίος ή ανώτερος, συχνά καθορίζει το επίπεδο εμπειρίας που απαιτείται και το σχετικό εύρος μισθών.

Για παράδειγμα, οι θέσεις εισαγωγικού επιπέδου συνήθως απαιτούν ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία και γενικά πληρώνουν λιγότερο από τις θέσεις μεσαίου επιπέδου, κάτι που μπορεί να απαιτεί αρκετά χρόνια εμπειρίας.

Η εκπαίδευση και οι πρακτικές σας δεξιότητες επηρεάζουν το επίπεδο εμπειρίας σας και η ζήτηση για το σύνολο δεξιοτήτων σας θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον καθορισμό ενός ανταγωνιστικού μισθού για εσάς.

3. Βιομηχανία

Ο κλάδος στον οποίο βρίσκεται η επιθυμητή εργασία σας μπορεί να επηρεάσει το ανταγωνιστικό επίπεδο αμοιβής. Οι κερδοφόρες βιομηχανίες όπως η τεχνολογία και τα χρηματοοικονομικά μπορεί να έχουν πιο ανταγωνιστικά ποσοστά από άλλες βιομηχανίες για να εξασφαλίσουν τα καλύτερα ταλέντα.

Εάν δεν έχετε οριστεί σε ένα συγκεκριμένο πεδίο, δοκιμάστε να κάνετε αίτηση για την ίδια θέση σε πολλούς κλάδους για να δείτε πώς μπορεί να διαφέρουν τα πακέτα αποζημίωσης. Για άτομα που έχουν ως στόχο υψηλό μισθό, έρευνα Έσοδα ανά κλάδο Και κάντε αίτηση σε διαφορετικές εταιρείες για να βρείτε την πιο ανταγωνιστική αμοιβή για εσάς.

4. Γεωγραφία

Η τοποθεσία επηρεάζει επίσης τις μέσες τιμές αγοράς μιας θέσης. Χώροι με υψηλό κόστος ζωής και υψηλό κατώτατο μισθό μπορεί να αντισταθμίσουν περισσότερο αυτούς τους παράγοντες.

Για τις πιο ακριβείς πληροφορίες μισθών και μισθών, δοκιμάστε να προσαρμόσετε την αναζήτησή σας σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή. Η BLS παράγει Στοιχεία μισθών Με βάση την περιοχή, το κράτος και πολλές μητροπολιτικές περιοχές.

5. Διαθεσιμότητα εργασίας

Ακριβώς όπως οι τιμές της αγοράς ποικίλλουν ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση, το ίδιο συμβαίνει και με τους μισθούς. Όταν μια θέση εργασίας έχει υψηλή ζήτηση αλλά στερείται προσφοράς, η αμοιβή είναι πιθανό να είναι πιο ανταγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά, εάν η θέση είναι σε χαμηλή ζήτηση, αλλά υπάρχουν πολλοί κατάλληλοι υποψήφιοι, αυτό πιθανότατα θα μειώσει την αγοραία αξία της θέσης.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια ομάδα προσλήψεων που λειτουργεί υπέρ σας, δείτε αυτήν τη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ

Τι περιλαμβάνει ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποζημίωσης;

Η ανταγωνιστική αμοιβή δεν αφορά μόνο τον μισθό – στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ολόκληρο το πακέτο αποδοχών. Μάθετε περισσότερα για άλλα πιθανά οφέλη, όπως άδεια μετ’ αποδοχών, ασφάλιση, επιλογές συνταξιοδότησης και άλλα προνόμια.

Άδεια επί πληρωμή

Το ποσό του χρόνου αμειβόμενης άδειας που προσφέρει μια θέση εργασίας είναι σημαντικό μέρος οποιουδήποτε πακέτου αποζημίωσης. Η άδεια από τη δουλειά είναι σημαντική για την υγεία και την ευημερία σας, και είναι επίσης απαραίτητο αν αλλάξει κάτι στην προσωπική σας ζωή ή αν αρρωστήσετε.

Οι διακοπές μπορούν επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να θέσετε όρια στην εργασία για να αποτρέψετε την εξάντληση. Όταν μπορείτε να ισορροπήσετε τη ζωή και την εργασία σας, μπορείτε πιο εύκολα να διατηρήσετε την απόδοσή σας και να εργαστείτε για τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους.

Ασφάλεια υγείας

Η ασφάλιση υγείας είναι ένα άλλο σημαντικό μέρος του πακέτου αποζημίωσης. Οι εργαζόμενοι συνήθως αξιολογούν την ασφάλιση υγείας ως μία από τις πιο σημαντικές Τα πιο επιθυμητά οφέλη εργαζομένωνΣύμφωνα με τον ετήσιο Οδηγό μισθών του Robert Half, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή είναι μια πολύτιμη πτυχή της ανταγωνιστικής αποζημίωσης.

Επιλογές συνταξιοδότησης

Οι εταιρείες μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν συνταξιοδοτικά προγράμματα ως μέρος του πακέτου αποζημίωσης. Ανάλογα με τον εργοδότη σας και τις επιλογές σας, μπορεί να είστε σε θέση να συνεισφέρετε ένα μέρος του μισθού σας σε ένα πρόγραμμα 401(k), 403(b) ή Thrift Savings για να ξεκινήσετε την αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση.

Ο εργοδότης σας μπορεί επίσης να αντιστοιχεί σε ένα ορισμένο ποσοστό των εισφορών σας. Αν ναι, σκεφτείτε να το επωφεληθείτε συνεισφέροντας το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό κάθε χρόνο όσο μπορείτε.

άλλα οφέλη

Όταν αξιολογείτε μια προσφορά εργασίας, ρωτήστε για άλλα οφέλη αποζημίωσης, όπως μπόνους, επιλογές μετοχών και κατανομή κερδών. Να μερικά παραδείγματα.

  • Μπόνους υπογραφής
  • μπόνους απόδοσης
  • Μπόνους μετακίνησης
  • δικαιώματα προαίρεσης μετοχών
  • Σχέδιο κατανομής κερδών
  • Πρόσθετος προϋπολογισμός (π.χ. για πρόνοια ή εξέλιξη σταδιοδρομίας)
Πράγματα-προς-διαπραγμάτευση-σε-ένα-ανταγωνιστικό-πακέτο-αποζημίωσηΕικόνα: αντικείμενα-για-διαπραγμάτευση-σε-α-ανταγωνιστικό-πακέτο-αποζημίωσης

Πώς να διεκδικήσετε έναν πιο ανταγωνιστικό μισθό

Οι περισσότεροι διευθυντές προσλήψεων αναμένουν ότι η αποζημίωση θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Να θυμάστε ότι η ανταγωνιστική αμοιβή καθορίζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι μοναδικοί για εσάς ως υποψήφιο. Χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες και προσπαθήστε να διαπραγματευτείτε την αποζημίωση που θέλετε με αυτά τα βήματα.

1. Επιλέξτε τις προτεραιότητές σας

Όταν διαπραγματεύεστε τον μισθό, γνωρίζετε τις προτεραιότητές σας για αποζημίωση. Ένας υψηλότερος αρχικός μισθός μπορεί να είναι ένα βασικό σημείο διαπραγμάτευσης σε πολλές συζητήσεις μισθών, αλλά ανάλογα με τους περιορισμούς του προϋπολογισμού ή τις μισθολογικές κλίμακες της εταιρείας, αυτό μπορεί να μην είναι δυνατό.

Αν ναι, σκεφτείτε τι άλλο είδος αποζημίωσης μπορεί να σας αξίζει. Μπορεί να είστε πιο επιτυχημένοι ζητώντας εφάπαξ μπόνους υπογραφής αντί για υψηλότερο μισθό ή μπορεί να αποφασίσετε ότι οι μετοχές της εταιρείας συμβαδίζουν περισσότερο με τους οικονομικούς σας στόχους.

2. Υποστηρίξτε τον ισχυρισμό σας με στοιχεία

Το να ζητάτε υψηλότερο αρχικό μισθό ή καλύτερα επιδόματα μπορεί να μην είναι αρκετό. Πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνετε μια ισχυρή υπόθεση για να διαπραγματευτείτε με επιτυχία καλύτερες αμοιβές. Χρησιμοποιήστε την έρευνα που έχετε συγκεντρώσει σχετικά με τη συγκεκριμένη θέση, τη γεωγραφική θέση και τα ποσοστά αγοράς του κλάδου ως απόδειξη στις διαπραγματεύσεις σας.

Να θυμάστε ότι η ανταγωνιστική αμοιβή είναι τουλάχιστον ίση ή καλύτερη από τη μέση τιμή της αγοράς, επομένως χρησιμοποιήστε αυτόν τον αριθμό για να καθορίσετε τι ζητάτε. Δημιουργήστε ένα επιχείρημα για το γιατί αξίζετε υψηλότερο μισθό ή καλύτερα οφέλη, επισημαίνοντας τα επιτεύγματα, τις δεξιότητες ή την εμπειρία σας που κάνουν τη θέση σας να αξίζει τον κόπο.

3. Σταθείτε ευγενικά στη θέση σας

Οι επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού αναμένουν διαπραγματεύσεις για τον μισθό τους, και ακόμη κι αν έχουν κάποιο περιθώριο κουνήματος, μπορεί να απαντήσουν λέγοντας ότι ο προϋπολογισμός για τη θέση είναι το ποσό της αρχικής προσφοράς. Όταν συμβεί αυτό, δεν πειράζει να υποχωρήσετε ευγενικά και να τους ζητήσετε να εξετάσουν το αίτημά σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να επιστρέψετε επαγγελματικά, δοκιμάστε να πείτε τα εξής:

«Καταλαβαίνω ότι η θέση είναι προϋπολογισμένη [insert amount]Αλλά με βάση την αξία που μπορούν να φέρουν οι δεξιότητες και η εμπειρία μου στην ομάδα, θα εκτιμούσα να κοιτάξω έναν υψηλότερο μισθό. [insert desired amount].»

Τούτου λεχθέντος, μπορεί να σας ενημερώσουν ότι αυτό είναι το μόνο που μπορούν να προσφέρουν ή να επιστρέψουν με καλύτερη προσφορά από την αρχική.


Τι έπεται?

Τώρα που ξέρετε τι σημαίνει ανταγωνιστικός μισθός, ήρθε η ώρα να συντάξετε ένα οικονομικό σχέδιο. Επειδή η αμοιβή μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις επαγγελματικές σας δυνάμεις, εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε πρόσθετη εκπαίδευση ή πιστοποιήσεις που μπορούν να αυξήσουν τον μελλοντικό σας μισθό.