Τι είναι ένας καλός μισθός;

Τι είναι ένας καλός μισθός;

1 Ιουνίου, 2023 0 By admin
Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας, ο εθνικός διάμεσος μισθός το 2021 ήταν 58.260 $.

Ωστόσο, πολλοί παράγοντες καθορίζουν αν κερδίζετε έναν «καλό» μισθό.

Τι είναι ένας καλός μισθός; Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το πού ζείτε, την ηλικία σας και το επάγγελμά σας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε μια γενική κατανόηση του μισθού για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε για την κατάλληλη επαγγελματική πορεία και να βελτιώσετε τις προοπτικές εργασίας σας.

Γνωρίζοντας τον κατάλληλο μισθό για το επάγγελμά σας, θα αποκτήσετε μεγαλύτερη δύναμη και καλύτερα προετοιμασμένοι να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας με έναν εργοδότη.

Θα εξετάσουμε ορισμένες γενικές πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να αξιολογήσετε τον μισθό σας και να καθορίσετε ποιο εύρος αμοιβών μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς.Παράγοντες που μπορούν να καθορίσουν έναν καλό μισθό

Για να προσδιορίσετε εάν ένας μισθός είναι ανταγωνιστικός, ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Διαφώτιση

Ενώ η εκπαίδευση δεν εγγυάται πάντα την επιτυχία στον τομέα της σταδιοδρομίας σας, ένα απολυτήριο γυμνασίου ή ανώτερο συχνά σας ανοίγει σε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. Επιπλέον, η απόκτηση πτυχίου από ένα καθιερωμένο πρόγραμμα στον τομέα σας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας να προσληφθείτε από κορυφαίες εταιρείες.

επίπεδο εμπειρίας

Γενικά, όσο περισσότερη εμπειρία έχετε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να πληρωθείτε. μαζί έλλειψη έμπειροι εργαζόμενοι Στο εργατικό δυναμικό σήμερα, πολλές εταιρείες αγωνίζονται να βρουν αιτούντες που έχουν επαρκή εμπειρία και θα πληρούν επίσης τις απαιτήσεις εργασίας.

Ως αποτέλεσμα, οι μισθοί για αυτές τις προχωρημένες θέσεις αυξάνονται.

Δεδομένου ότι η εμπειρία είναι τόσο πολύτιμη για τους εργοδότες, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι θέσεις εργασίας αρχικού επιπέδου δεν πληρώνουν εξίσου καλά. Εάν μόλις ξεκινάτε την πρώτη σας δουλειά εκτός κολεγίου, συνήθως αναμένεται χαμηλότερος μισθός. Αλλά καθώς προοδεύετε σε όλη την καριέρα σας, μπορεί να δείτε μια σταθερή αύξηση στο ετήσιο εισόδημά σας.

βιομηχανία

Ο κλάδος στον οποίο εργάζεστε έχει σημαντικό αντίκτυπο στις δυνατότητες κερδών σας. Τομείς υψηλής τεχνολογίας που απαιτούν μεγαλύτερη κατάρτιση, εκπαίδευση ή πρακτική άσκηση συνήθως έχουν υψηλότερους μισθούς.

Η υγειονομική περίθαλψη, η μηχανική, τα οικονομικά, η ψυχαγωγία, η νομική και η τεχνολογία πληροφοριών είναι όλα παραδείγματα βιομηχανιών υψηλού εισοδήματος. Εάν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητες κερδών σας, σκεφτείτε μια καριέρα σε έναν επικερδή τομέα που σας ενδιαφέρει.

Γεωγραφική τοποθεσία

Ακόμη και όταν ο τίτλος εργασίας, η εμπειρία και το επίπεδο εκπαίδευσης είναι τα ίδια, οι μισθοί στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία σας.

Αυτή η διαφορά στους μισθούς οφείλεται κυρίως σε διαφορετικούς βαθμούς τοπικής ζήτησης εργασίας, κόστους ζωής και φορολογικού συντελεστή. Για παράδειγμα, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, το μέσο ετήσιο εισόδημα για έναν μηχανικό λογισμικού το 2021 ήταν περίπου 167.000 $. Εν τω μεταξύ, στο Σικάγο, οι μηχανικοί λογισμικού κερδίζουν χαμηλότερο ετήσιο μισθό περίπου 114.000 $ ετησίως.

Τι είναι ένα καλό μεροκάματο;

Μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με το τι θεωρείται καλός μισθός. Αυτό που ένα άτομο μπορεί να θεωρήσει κατάλληλο μισθό μπορεί να μην είναι αποδεκτό από ένα άλλο άτομο. Οι συνήθειες δαπανών σας, οι οικονομικοί σας στόχοι, το ύψος του χρέους και άλλοι προσωπικοί σας παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν τον ιδανικό μισθό σας.

Πάρτε το κλειδί: Αυτό που θεωρείται καλός μισθός ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την τοποθεσία, το κόστος ζωής και την επιλογή σταδιοδρομίας.

Για να μάθετε πόσο εισόδημα μπορεί να χρειαστείτε για να ζήσετε άνετα ως άγαμος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή μας κόστους ζωής για να συγκρίνετε το εισόδημα που θα χρειαστείτε σε κάθε πολιτεία.

Ποιος είναι ο μέσος μισθός στις ΗΠΑ;

Ο μέσος μισθός στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν 58.260 $, με μέσο ωρομίσθιο 28,01 $, αντίστοιχα. Μάιος 2021 Εθνικές Εκτιμήσεις Επαγγελματικής Απασχόλησης και Μισθών από το BLS.

Από το 2021, οι γυναίκες στις ΗΠΑ θα κερδίζουν περίπου 83 σεντς για κάθε δολάριο που κερδίζει ένας άντρας. Αυτή είναι μια βελτίωση από 77 σεντς πριν από μια δεκαετία.

μέσος μισθόςΕικόνα: μέσος μισθός

Πόσα κερδίζουν οι γυναίκες διαφόρων ηλικιών εβδομαδιαίως, με βάση τα δεδομένα BLS για το τέταρτο τρίμηνο του 2022:

 • 16 έως 19: 602 $ (31.304 $ ετησίως)
 • 20 έως 24: 706 $ (36.712 $ ετησίως)
 • 25 έως 34: 955 $ (49.660 $ ετησίως)
 • 35 έως 44: 1.099 $ (57.148 $ ετησίως)
 • 45 έως 54: 1.042 $ (54.184 $ ετησίως)
 • 55 έως 64: 1.017 $ (52.884 $ ετησίως)
 • 65+: 873 $ (45.396 $ ετησίως)

Πόσα κερδίζουν οι άνδρες εβδομαδιαία σε διαφορετικές ηλικίες με βάση τα ίδια δεδομένα:

 • 16 έως 19 ετών: 644 $ (33.488 $ ετησίως)
 • 20 έως 24: 771 $ (40.092 $ ετησίως)
 • 25 έως 34: 1.091 $ (56.732 $ ετησίως)
 • Ηλικίες 35 έως 44: 1.305 $ (67.860 $ ετησίως)
 • 45 έως 54: 1.355 $ (70.460 $ ετησίως)
 • Ηλικίες 55 έως 64: 1.329 $ (69.108 $ ετησίως)
 • 65+: 1.205 $ (62.660 $ ετησίως)
 • Λιγότερο από ένα απολυτήριο γυμνασίου: 626 $ (32.552 $ ετησίως)
 • Απολυτήριο γυμνασίου: $809 ($42.068 ετησίως)
 • Ορισμένα κολέγια, χωρίς πτυχίο: 899 $ (46.748 $ ετησίως)
 • Πτυχίο συνεργάτη: 963 $ (50.076 $ ετησίως)
 • Πτυχίο: 1.334 $ (69.368 $ ετησίως)
 • Μεταπτυχιακό: $1.574 ($81.848 ετησίως)
 • Επαγγελματικό Πτυχίο: $1.924 ($100.048 ετησίως)
 • Διδακτορικό: 1.909 $ (99.268 $ ετησίως)

Σημείωση: Όλοι οι αριθμοί που αναφέρονται είναι εβδομαδιαία κέρδη με βάση τα δεδομένα του 2021.

Μέσος μισθός στις ΗΠΑ ανά κλάδο

 • Προετοιμασία φαγητού: 29.450 $
 • Υποστήριξη υγειονομικής περίθαλψης: 33.330 $
 • Προσωπική φροντίδα και υπηρεσίες: $33.620
 • Γεωργία, αλιεία και δασοκομία: 34.730 $
 • Κατασκευή και εξόρυξη: 55.900 $
 • Εκπαίδευση: 62.140 $
 • Τέχνες, σχέδιο, ψυχαγωγία, αθλήματα και μέσα ενημέρωσης: 66.100 $
 • Επιχειρηματικές και οικονομικές δραστηριότητες: $82.610
 • Αρχιτεκτονική και Μηχανική: 91.740 $
 • Υπολογιστές και Μαθηματικά: 99.860 $

Ποιος είναι ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης;

Η λήψη αύξησης μπορεί να έχει καλύτερο αντίκτυπο στο ετήσιο εισόδημά σας. Τα ποσοστά αύξησης ποικίλλουν συχνά ανάλογα με τον λόγο της αύξησης, τον τίτλο εργασίας, τον πληθωρισμό και το τι μπορεί να αντέξει η εταιρεία σας κατά τη διάρκεια της αύξησης.

Από το 2021 έως το 2022, οι εργαζόμενοι στην Αμερική σημείωσαν αύξηση μισθών κατά περίπου 4%. πηγές όπως Willis Towers Watson ή Μισθολογικη κλιμακα Λένε ότι οι εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τους μέσους μισθούς κατά 4% έως 5% το 2023.

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να λάβει αύξηση περιλαμβάνουν:

 • Αυξημένο κόστος ζωής
 • συγκράτηση
 • με βάση την αξία
 • Διάρκεια υπηρεσίας
 • Εργασιακή απόδοση
 • Νέες επαγγελματικές ευθύνες

Πώς να βρείτε μια υψηλά αμειβόμενη δουλειά

Εάν ελπίζετε να ακολουθήσετε εργασία σε έναν τομέα σταδιοδρομίας με υψηλές αποδοχές, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια καλά αμειβόμενη δουλειά στο σημερινό ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό.

Αποδείξτε τις ικανότητές σας στο μέλλον

Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης και της εξελιγμένης τεχνολογίας, η φύση της εργασίας αλλάζει συνεχώς και είναι σημαντικό να συμβαδίζουμε με τις τελευταίες τάσεις και να αναπτύσσουμε δεξιότητες που θα είναι πολύτιμες στο μέλλον.

Για παράδειγμα, Ταχέως αναπτυσσόμενη καριέρα όπως οι επιστήμονες δεδομένων και οι αναλυτές ασφάλειας πληροφοριών έχουν μεγάλη ζήτηση. Ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα μπορούν να λάβουν γενναιόδωρη αποζημίωση για την εργασία τους.

Μπορείτε επίσης να εδραιώσετε την καριέρα σας αποκτώντας νέες δεξιότητες, ώστε να παραμείνετε πολύτιμοι στο χώρο εργασίας παρά τη συνεχώς μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας.

Ζητήστε συμβουλές από έναν μέντορα

Ένας μέντορας μπορεί να επιταχύνει το ταξίδι της σταδιοδρομίας σας καθοδηγώντας σας στη σωστή κατεύθυνση και παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε επαγγελματική επιτυχία.

Ένας μέντορας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να συνδέσετε με τους σωστούς πόρους, να σας παρέχει κίνητρα συμβουλές σταδιοδρομίας και να σας κρατήσει υπεύθυνους για τους στόχους σας.

Εάν ο τρέχων εργοδότης σας προσφέρει ένα πρόγραμμα καθοδήγησης, επωφεληθείτε από αυτό και κάντε ερωτήσεις στον μέντορά σας σχετικά με τις ευκαιρίες ανάπτυξης εντός της εταιρείας.

Γίνετε ειδικός στον τομέα σας

σύμφωνα με Γραφείο Στατιστικών ΕργασίαςΤον Ιανουάριο του 2022, δημιουργήθηκαν σχεδόν 11 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ο αριθμός των ατόμων που προσλήφθηκαν ήταν περίπου 6,4 εκατομμύρια. Με ένα αυξανόμενο κενό δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες στην πρόσληψη και πλήρωση κενών θέσεων για θέσεις υψηλής ειδίκευσης.

Μπορείτε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο εργατικό δυναμικό γίνοντας ειδικός στον τομέα σας για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας. Είτε παρακολουθείτε διαδικτυακά σεμινάρια, επιστρέφοντας στο σχολείο ή παρακολουθείτε μαθήματα κατάρτισης, η προσπάθεια να επεκτείνετε την εμπειρία σας μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη σταδιοδρομίας και αυξήσεις μισθών.

Συμμετέχετε σε εκδηλώσεις δικτύωσης

Οι εκδηλώσεις δικτύωσης σάς παρέχουν τις πιο πρόσφατες γνώσεις για τις τάσεις του κλάδου και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επεκτείνετε το δίκτυό σας και να δημιουργήσετε τις δικές σας ευκαιρίες. Μην ξεχάσετε να έχετε την επαγγελματική κάρτα ή το βιογραφικό σας εύχρηστο και έτοιμο να προωθήσετε αποτελεσματικά τον εαυτό σας και τις δεξιότητές σας σε αυτές τις επαγγελματικές εκδηλώσεις.

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να συναντήσεις κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει να επιτύχεις μια υψηλά αμειβόμενη καριέρα.


Τι ακολουθεί: Χρησιμοποιήστε τον μισθό σας

Προτού σκεφτείτε τι είναι ένας καλός μισθός, σκεφτείτε πόσα χρειάζεστε για να ζήσετε άνετα ενώ διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας με σύνεση. Με το Credit Karma, μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο της πίστωσής σας και να αρχίσετε να χτίζετε τις αποταμιεύσεις σας με το Credit Karma Money™ Save.