Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

1 Ιουλίου, 2023 0 By admin
Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Η καθαρή σας θέση είναι ένα μέτρο των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που κατέχετε και μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη συνολική οικονομική σας εικόνα.

Σύμφωνα με την Federal Reserve, το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό είχε καθαρή αξία περίπου 748.800 $ το 2019. Αλλά η μέση καθαρή αξία ήταν μόνο 121.700 $, που αντιπροσωπεύει το μέσο των δεδομένων. (Τα νοικοκυριά με υψηλή καθαρή αξία μειώνουν τον μέσο όρο.)

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Federal Reserve υπολογίζει την καθαρή αξία ανά οικογένεια ή νοικοκυριό. Έτσι, μπορεί να υπάρχουν πρόσθετες ροές εισοδήματος από πολλά άτομα που εργάζονται.

Εάν είστε νέος και μόλις μπείτε στο εργατικό δυναμικό, πιθανότατα δεν έχετε πολλά περιουσιακά στοιχεία, ενώ κάποιος που είναι πιο εδραιωμένος στο εργατικό δυναμικό μπορεί. Για καλύτερη αναφορά, αναλύουμε τη μέση καθαρή αξία ανά ηλικία.Τι είναι η καθαρή αξία;

Η καθαρή σας αξία είναι η αξία όλων των περιουσιακών στοιχείων σας (δηλαδή, αποταμιεύσεις, επενδύσεις σε σπίτι και συνταξιοδότηση), μείον τις υποχρεώσεις που έχετε (δηλαδή, δάνεια, στεγαστικό χρέος και χρέος πιστωτικών καρτών).

Εάν η καθαρή σας θέση είναι θετική, μπορείτε να συμπεράνετε ότι έχετε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από παθητικό, ενώ μια αρνητική καθαρή θέση υποδηλώνει ότι οι υποχρεώσεις σας είναι μεγαλύτερες από το ενεργητικό σας.

Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

Η Έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα οικονομικά των καταναλωτών του 2020 (χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέχθηκαν το 2019) αποκάλυψε τον ακόλουθο αριθμό για τη μέση καθαρή αξία ανά ηλικία.

Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

ηλικία μέση καθαρή θέση
έως 35 ετών $76.300
35–44 436.200 $
45–54 $833.200
55–64 1.175.900 $
65–74 1.217.700 $
75+ 977600

Ενώ οι αριθμοί μέσης καθαρής αξίας λένε μια ιστορία, η διάμεση καθαρή αξία ανά ηλικία λέει μια άλλη.

Όταν λαμβάνετε έναν μέσο όρο από μια μεγάλη ομάδα δεδομένων, τυχόν ακραίες τιμές θα τον επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό. Σε αυτή την περίπτωση, οι ξένοι θα είναι εξαιρετικά πλούσιοι ή φτωχοί. Αυτές οι ακραίες τιμές διογκώνουν τον μέσο όρο, δημιουργώντας μια κάπως μη ρεαλιστική εικόνα της καθαρής αξίας της τυπικής αμερικανικής οικογένειας.

Η διάμεσος, ο μεσαίος αριθμός όλων των δεδομένων, μπορεί να είναι πιο ρεαλιστικός.

Μέση καθαρή αξία ανά ηλικία

ηλικία μέση καθαρή θέση
έως 35 ετών $13.900
35–44 91.300 $
45–54 $168.600
55–64 212.500 $
65–74 $266.400
75+ $254.800

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε την καθαρή σας αξία

Το να γνωρίζετε την καθαρή σας αξία δεν σημαίνει μόνο να γνωρίζετε τα χρέη σας. Αυτό ισχύει επίσης για μια γρήγορη επισκόπηση της οικονομικής σας κατάστασης ανά πάσα στιγμή.

Σκεφτείτε την καθαρή σας αξία ως κάρτα αναφοράς. Παραμένετε ίδιοι, βελτιώνεστε ή οπισθοδρομείτε; Λάβετε αυτές τις πληροφορίες για να καταλάβετε τα επόμενα βήματα για να βελτιώσετε την οικονομική σας εικόνα.

Υπολογισμός της καθαρής σας αξίαςΕικόνα: Υπολογισμός-Η καθαρή σας αξία

Πώς να υπολογίσετε την καθαρή σας αξία

Ο υπολογισμός της καθαρής σας αξίας είναι τόσο απλός όσο να αθροίσετε τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις σας και στη συνέχεια να αφαιρέσετε τις υποχρεώσεις σας από τα περιουσιακά σας στοιχεία.

Για να ξεκινήσετε, ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα περιουσιακών στοιχείων.

 • Το σπίτι σου
 • Έλεγχος λογαριασμών
 • Αποθήκευση λογαριασμών
 • συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις
 • Υπόλοιπα επενδυτικών λογαριασμών
 • Πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα
 • αυτοκίνητα

Εδώ είναι μερικές κοινές μορφές δέσμευσης.

 • στεγαστικών δανείων
 • δάνεια αυτοκινήτων
 • Φοιτητικά δάνεια
 • προσωπικά δάνεια
 • Χρέος πιστωτικής κάρτας
 • Επιστροφές φόρων
 • υπογεγραμμένα δάνεια

5 βήματα για να αυξήσετε την καθαρή σας αξία

1. Εξοφλήστε τα χρέη σας

Επειδή η καθαρή σας αξία εξαρτάται εν μέρει από τα χρέη σας, είναι σημαντικό να εξοφλήσετε τις υποχρεώσεις σας. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξοφλήσετε το χρέος είναι να ξεκινήσετε με την εξόφληση του μικρότερου χρέους σας ενώ κάνετε μηνιαίες πληρωμές για άλλα χρέη.

Μόλις εξοφλήσετε το πρώτο σας χρέος, χρησιμοποιήστε τα χρήματα που βάλατε στην άκρη για να το ξεπληρώσετε και μεταφέρετέ το στο επόμενο μικρότερο χρέος. Αυτή είναι γνωστή ως μέθοδος χιονόμπαλας.

2. Ανώτατες συνταξιοδοτικές εισφορές

Εάν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε προσφέρει κάποιου είδους παροχές συνταξιοδότησης, προσπαθήστε να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο, ειδικά εάν η εταιρεία σας αντιστοιχεί σε ένα μέρος των συνεισφορών σας. Αυτά τα ποσά παίζουν μεγάλο ρόλο στην καθαρή σας αξία. Δεν είναι κακή ιδέα να συνεισφέρετε περισσότερο στη συνταξιοδότηση και να την παρακολουθήσετε να μεγαλώνει.

3. Επενδύστε σε αποταμιεύσεις υψηλής απόδοσης

Γνωρίζατε ότι ένας τυπικός λογαριασμός ταμιευτηρίου στην τράπεζά σας μπορεί να μην σας δώσει το μέγιστο επιτόκιο;

Μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης, λογαριασμών χρηματαγοράς ή πιστοποιητικών καταθέσεων. Αυτοί οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου μπορεί να έχουν κάποια προσόντα, αλλά μπορούν επίσης να σας προσφέρουν υψηλότερη απόδοση της επένδυσής σας από έναν τυπικό λογαριασμό ταμιευτηρίου. Εξερευνήστε ποιες άλλες επιλογές μπορεί να έχετε.

Δοκιμάστε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης με επιτόκια άνω του μέσου όρου με το Credit Karma Money™ Save.

4. Δημιουργήστε πολλαπλές ροές εισοδήματος

Εάν ενδιαφέρεστε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε τη δημιουργία νέων ροών εισοδήματος. Είτε πρόκειται για ανεξάρτητους πελάτες, για επενδύσεις σε ακίνητα ή για έναρξη ενός podcast, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κερδίσετε χρήματα.

Απλώς θυμηθείτε ότι αυτή η επιλογή πιθανότατα θα απαιτήσει τον περισσότερο χρόνο και προσπάθεια (και πιθανώς δικά σας χρήματα αρχικά) σε σύγκριση με τις άλλες επιλογές.

5. Μείωση κόστους

Ένας τρόπος για να διατηρήσετε τα περιουσιακά σας στοιχεία είναι να μειώσετε το κόστος όπου μπορείτε. Ξεκινήστε προσδιορίζοντας πόσα ξοδεύετε σε διάφορους τομείς της ζωής σας, όπως είδη παντοπωλείου, έξοδοι, ψυχαγωγία, συνδρομητικές υπηρεσίες και άλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή μας προϋπολογισμού για να εκτελέσετε ορισμένα σενάρια.

5 βήματα για να αυξήσετε την καθαρή σας αξίαΕικόνα: 5-Βήματα για να αυξήσετε την καθαρή σας αξία

Η καθαρή σας αξία και οι μελλοντικοί οικονομικοί σας στόχοι

Όπως η καθαρή αξία του καθενός ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, έτσι θα διαφέρουν και οι οικονομικοί του στόχοι. Ακολουθούν ορισμένες υγιεινές συνήθειες και στόχοι για τα χρήματα που πρέπει να επιδιώκετε καθώς μεγαλώνετε.

Γκολ για κάτω των 35 ετών

Για αυτήν την ηλικιακή ομάδα, η εστίασή σας μπορεί να είναι στη δημιουργία ενός προϋπολογισμού και στην τήρηση του. Άλλοι στόχοι μπορεί να περιλαμβάνουν την εξόφληση του χρέους, τη δημιουργία πίστωσης, τη δημιουργία λογαριασμού έκτακτης ανάγκης ταμιευτηρίου και την έναρξη ενός ταμείου συνταξιοδότησης.

Στόχοι από 36 έως 45 ετών

Σε αυτό το σημείο της ζωής σας, μπορεί να κερδίζετε περισσότερα και η καθαρή σας αξία αυξάνεται. Ορισμένοι οικονομικοί στόχοι μπορεί να περιλαμβάνουν την αγορά ενός σπιτιού, την έναρξη ενός προγράμματος αποταμίευσης κολεγίου για τα παιδιά και τη συνεισφορά περισσότερο στο συνταξιοδοτικό σας ταμείο.

Στόχοι για ηλικίες 46 έως 55 ετών

Στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και στα μέσα της δεκαετίας του ’50, μπορεί να είναι καιρός να αρχίσετε να γίνεστε πιο επιθετικοί με το συνταξιοδοτικό σας πρόγραμμα καθώς αυξάνεται η καθαρή σας αξία. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορεί να θέλετε να εξετάσετε ένα 401k που προσφέρει η εταιρεία σας και να ανοίξετε ένα IRA ή Roth IRA.

Στόχοι από 56 έως 65 ετών

Καθώς φτάσετε στην ηλικία συνταξιοδότησης, μπορεί να αναρωτιέστε πώς θα είναι η ζωή μετά τη συνταξιοδότηση. Θέλετε να ταξιδεύετε περισσότερο; Μείωση του σπιτιού σας; Θέλετε να μετακομίσετε σε άλλη πολιτεία για να είστε πιο κοντά στην οικογένεια;

Οι απαντήσεις σε αυτούς τους τύπους ερωτήσεων μπορούν να σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε τον οικονομικό σας προγραμματισμό.

Στόχοι για ηλικίες 65+

Ακριβώς επειδή μπορεί να μην εργάζεστε ή να εργάζεστε τόσο πολύ, μπορεί να δείτε την καθαρή σας αξία να μειώνεται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να βάζετε οικονομικούς στόχους. Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχετε πάντα ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης μόνο σε περίπτωση που το σπίτι σας χρειάζεται επισκευή, το αυτοκίνητό σας πρέπει να αντικατασταθεί ή έχετε έναν απροσδόκητο ιατρικό λογαριασμό.

Σκεφτείτε σε ποια ηλικία θα αρχίσετε να λαμβάνετε τις πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης. Αν και μπορείτε να αρχίσετε να λαμβάνετε ορισμένες παροχές στην ηλικία των 62 ετών, θα λαμβάνετε πλήρεις παροχές μόνο εάν καθυστερήσετε τη λήψη τους μέχρι την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησής σας.