Κατανόηση Επιστολών Διακανονισμού Οφειλών |  Διαισθητικό πιστωτικό κάρμα

Κατανόηση Επιστολών Διακανονισμού Οφειλών | Διαισθητικό πιστωτικό κάρμα

1 Ιουλίου, 2023 0 By admin
Σημείωση σύνταξης: Το Intuit Credit Karma λαμβάνει αποζημίωση από τρίτους διαφημιστές, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις των συντακτών μας. Οι τρίτοι διαφημιστές μας δεν ελέγχουν, εγκρίνουν ή εγκρίνουν το συντακτικό μας περιεχόμενο. Είναι ακριβές από όσο γνωρίζουμε όταν δημοσιεύεται.

Εάν δεν μπορείτε να εξοφλήσετε το χρέος σας, ίσως θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη ρύθμιση του χρέους. Ο διακανονισμός του χρέους μπορεί να σας βοηθήσει να διαπραγματευτείτε με τους πιστωτές σας για να συγχωρήσετε το σύνολο ή μέρος του χρέους σας.

Η επιστολή ρύθμισης οφειλών είναι μια γραπτή πρόταση για να προσφέρετε ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε αντάλλαγμα για τη διαγραφή του χρέους σας. Αυτές οι επιστολές υποδεικνύουν γιατί δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος, πόσα θέλετε να πληρώσετε τώρα και τι θα θέλατε να κάνουν οι πιστωτές σας.

Η επεξεργασία μιας πρότασης είναι ο τρόπος με τον οποίο και τα δύο μέρη καθορίζουν τους όρους και τις συμφωνίες για μια ανταλλαγή χρέους. Σημειώστε ότι πολλές τρίτες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες διακανονισμού οφειλών, αλλά συνήθως χρεώνουν ένα τέλος για τη βοήθειά τους.Τι είναι η ρύθμιση οφειλών;

Η ρύθμιση του χρέους είναι η διαδικασία διαπραγμάτευσης όρων με τους πιστωτές με την ελπίδα ότι θα συγχωρήσουν μέρος του χρέους σας. Οι άνθρωποι που αναζητούν ελάφρυνση χρέους μπορούν να το κάνουν επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν το συσσωρευμένο χρέος.

Αντίθετα, μπορεί να προσφερθούν να πληρώσουν ένα αξιοπρεπές μέρος του χρέους προκαταβολικά με αντάλλαγμα το πλήρες κλείσιμο του λογαριασμού.

Ακολουθούν μερικά βασικά βήματα για την εξόφληση του χρέους σας.

  1. αποφασίστε εάν εσείς Θέλετε να εργαστείτε μόνοι σας ή να προσλάβετε επαγγελματίες διακανονισμού χρεών;. Οι επαγγελματίες μπορούν να βοηθήσουν, αλλά οι αμοιβές τους μπορεί επίσης να είναι αρκετά ακριβές.
  2. Αποθηκεύστε το ποσό που προσφέρετε Ακόμη και πριν ξεκινήσει. Εάν ο δανειστής αποδεχτεί την πρότασή σας, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε το συμφωνημένο ποσό εντός του καθορισμένου χρονικού πλαισίου.
  3. Γράψτε μια επιστολή ρύθμισης οφειλών στον δανειστή σας. Εξηγήστε την τρέχουσα κατάστασή σας και πόσα μπορείτε να πληρώσετε εκ των προτέρων. Επίσης, δώστε τους μια σαφή περιγραφή του τι περιμένετε σε αντάλλαγμα, όπως η κατάργηση πληρωμών που χάθηκαν ή η εμφάνιση του λογαριασμού ως πληρωμένος πλήρως.
  4. Ζητήστε γραπτή επιβεβαίωση Μετά τη διευθέτηση της συμφωνίας. Ζητήστε αυτό πριν στείλετε την πληρωμή Για ένα επιπλέον επίπεδο μελλοντικής κάλυψης ευθύνης.
  5. Στείλτε τις πληρωμές σας και επικοινωνήστε με τους πιστωτές σας Μέχρι να εκπληρωθούν όλοι οι όροι και οι συμβάσεις.
Πώς να επιτύχετε την αποπληρωμή του χρέουςΕικόνα: Πώς να επιτύχετε τη ρύθμιση του χρέους

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν στείλετε μια επιστολή ρύθμισης οφειλών

Η αποστολή επιστολής ρύθμισης χρέους έχει τη δυνατότητα να κάνει και κακό και καλό. Το πόσο επηρεάζεστε εξαρτάται από την τρέχουσα κατάστασή σας.

Πλεονεκτήματα της σύνταξης επιστολής ρύθμισης οφειλών

Η αποστολή επιστολής ρύθμισης χρέους μπορεί να είναι χρήσιμη εάν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες. Αυτό μπορεί να αποτρέψει την ανάγκη για πτώχευση. Αν και ο διακανονισμός δεν αποτελεί ποτέ εγγύηση, μπορεί να σας φέρει σε καλύτερη οικονομική θέση.

Εάν το αίτημά σας γίνει δεκτό, τα κεφάλαια ρύθμισης οφειλών αποδεσμεύονται κατά μέσο όρο στο 48% περίπου του συνολικού υπολοίπου, αντίστοιχα Έκθεση Fair Credit Counsel 2017.

Η επικοινωνία με τους πιστωτές σας και η επίλυση του ζητήματος μπορεί επίσης να ανακουφίσει κάποιο από το άγχος που νιώθετε για την εξόφληση του χρέους σας.

Μειονεκτήματα της σύνταξης επιστολής ρύθμισης οφειλών

Όπως αναφέρθηκε, η αποπληρωμή του χρέους δεν αποτελεί ποτέ εγγύηση. Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα μπορούσατε να καταλήξετε να πληρώσετε περισσότερα από αυτά που οφείλατε αρχικά λόγω χαμένων πληρωμών και καθυστερημένων τελών. Εάν προσλάβετε έναν επαγγελματία, ενδέχεται να επιβαρυνθούν με τέλη και φόρους. Οι πληρωμές χρέους μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τα πιστωτικά σας σκορ. Οι αναπάντητες πληρωμές λογαριασμών ενδέχεται να εξακολουθούν να εμφανίζονται στον λογαριασμό σας, ακόμα κι αν διαπραγματευτήκατε τη διευθέτησή σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να εμφανιστεί ένα σημείωμα ρύθμισης χρέους στην αναφορά σας, το οποίο θα μπορούσε να βλάψει την ικανότητά σας να λάβετε πίστωση στο μέλλον.

θετικό-και-αρνητικό-γράψιμο-χρέος-γραφήΕικόνα: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της σύνταξης επιστολής πληρωμής χρέους

Πώς να συντάξετε μια πρόταση ρύθμισης οφειλών

Όταν γράφετε μια επιστολή ρύθμισης χρέους, βοηθάει να είστε σαφείς και λεπτομερείς. Σκεφτείτε την επιστολή ως αρχείο μεταξύ εσάς και του δανειστή σας. Εάν επιλέξετε να υποβάλετε, είναι λογικό να συμπεριλάβετε τα προσωπικά στοιχεία και τον αριθμό λογαριασμού σας για εύκολη αναγνώριση.

Όταν προετοιμάζετε την προτεινόμενη πληρωμή σας, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσα μπορείτε να προσφέρετε και τι ελπίζετε σε αντάλλαγμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι θα δεχτεί ο δανειστής σας.

Όταν σκέφτεστε πόσα να προσφέρετε, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα ποσό που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και αφήνει αρκετό για να καλύψει άλλους μηνιαίους λογαριασμούς και χρέη, ώστε να μην ανταλλάσσετε ένα χρέος με άλλο.

Για να εγκρίνουν την πρότασή σας, οι πιστωτές πιθανότατα θα χρειαστούν λόγο για να πιστέψουν ότι πραγματικά δεν μπορείτε να πληρώσετε αυτά που οφείλετε. Το να εξηγήσετε γιατί δεν μπορείτε να εξοφλήσετε όλο το χρέος σας μπορεί να είναι χρήσιμο για εσάς, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορεί να κάνει τον δανειστή σας να αμφιβάλλει ότι μπορείτε να επιστρέψετε το ποσό που αναμένεται να πληρώσετε.

Φροντίστε να λάβετε υπόψη και τις δύο πλευρές όταν αποφασίζετε ποιες πληροφορίες θα μοιραστείτε. Οι οικονομικές δυσκολίες μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρό τραυματισμό, ξαφνική απώλεια εργασίας και περιβαλλοντικές καταστροφές. Ανάλογα με τις δυσκολίες σας, οι δανειστές μπορεί να απαιτούν αποδεικτικά έγγραφα. Για παράδειγμα, ένας σοβαρός τραυματισμός μπορεί να απαιτεί πιστοποιητικό γιατρού.

Τι-να-υπογραμμίσετε-στη-επιστολή-πληρωμή-χρέους-σαςΕικόνα: Τι-να-γράψετε-στη-επιστολή-πληρωμή του χρέους σας

Τι να περιμένετε μετά την αποστολή της επιστολής σας

Αφού στείλετε την επιστολή σας, ίσως θέλετε να δείτε εάν ο δανειστής σας θα εγκρίνει ή θα απορρίψει το αίτημα. Η συμπερίληψη μιας ημερομηνίας απάντησης στην επιστολή σας μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να λάβετε μια γρήγορη απάντηση. Καθώς περιμένετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει το συμφωνημένο ποσό και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε εάν αποδεχτούν την προσφορά σας. Μπορεί επίσης να είναι καλή ιδέα να ζητήσετε επιβεβαίωση ότι ο πιστωτής έλαβε την πληρωμή σας.

Μπορείτε να ελέγξετε για να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζονται οι κατάλληλες αλλαγές στην πιστωτική αναφορά και στον λογαριασμό σας. Ο διακανονισμός του χρέους μπορεί να σας απαλλάξει από το χρέος σας, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική σας υγεία, επειδή μπορεί να φαίνεται ότι αποτελείτε κίνδυνο για τους μελλοντικούς πιστωτές. Η ρύθμιση του χρέους μπορεί να αξίζει τον κόπο, αν δυσκολεύεστε λόγω κακουχιών ή ενός γεγονότος που σας άλλαξε τη ζωή. Όταν γράφετε ένα γράμμα, να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί με τα λόγια σας. Μια καλά μελετημένη επιστολή ρύθμισης χρεών μπορεί να βοηθήσει πολύ, καθώς μπορεί να διασφαλίσει ότι και τα δύο μέρη θα διατηρήσουν τη λήξη της σύμβασης.


Τι ακολουθεί: Άλλοι τρόποι εξυγίανσης του χρέους σας

Εάν οι οικονομικές δυσκολίες δυσχεραίνουν την εξόφληση του χρέους, η ρύθμιση του χρέους δεν είναι η μόνη πιθανή λύση. Ακολουθούν ορισμένες άλλες επιλογές που πρέπει να εξετάσετε.

  • Πιστωτική συμβουλευτική – Βρείτε μια μη κερδοσκοπική εταιρεία παροχής συμβουλών πιστώσεων που μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο αποπληρωμής του χρέους. Σημειώστε ότι δεν θα διαπραγματευτούν απαραίτητα το χρέος για εσάς.
  • Δάνειο εξυγίανσης χρέους – Ένα προσωπικό δάνειο που χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση χρέους μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα για χρέη πιστωτικών καρτών υψηλού επιτοκίου ή άλλους λογαριασμούς. Φροντίστε να υπολογίσετε τις πιθανές οικονομίες σας πριν κάνετε αίτηση.
  • Κάρτα μεταφοράς υπολοίπου – Μπορεί να θέλετε να εξερευνήσετε τη μεταφορά χρέους πιστωτικής κάρτας με μια κάρτα μεταφοράς υπολοίπου, η οποία θα σας επιτρέψει να επωφεληθείτε από την προσφορά γνωριμίας 0% APR. Αλλά θα θελήσετε να παρακολουθείτε τα τέλη μεταφοράς υπολοίπου και να τα προσθέτετε στο πιθανό κόστος σας.